Sunday, 29 January 2012

MOTOSIKAL DIBAKAR....

26 motosikal musnah dibakar


SEBANYAK 26 buah motosikal dan sebuah teksi dibakar dalam satu kejadian di Apartmen Desa Mentari, Petaling Jaya, semalam. - IHSAN SINAR HARIAN


PETALING JAYA 28 Jan. - Angkara membalas dendam antara dua kumpulan, penduduk di Apartmen Desa Mentari di sini menjadi mangsa apabila 26 motosikal dan sebuah teksi milik mereka musnah dibakar sekumpulan lelaki.
Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, siasatan awal mendapati kebakaran berpunca daripada tindakan sekumpulan lelaki membaling botol berisi petrol.
Dalam kejadian pukul 4 pagi itu, katanya, kesemua suspek datang ke perumahan tersebut dengan menaiki sebuah kenderaan dan disedari penduduk.
"Sebaik sahaja api dipadamkan oleh sepasukan anggota Bomba dan Penyelamat, Unit Penyiasat Kebakaran dan Forensik dipanggil bagi menyiasat punca kebakaran.
"Siasatan awal mendapati punca kejadian bermotifkan balas dendam dan pergaduhan di antara dua kumpulan," katanya di sini hari ini.

(Sumber : Utusan Online - 29/1/2012)

No comments:

Post a Comment

SOALAN 2 PENJAGAAN TERHADAP WARGA TUA SEPATUTNYA DIBERIKAN KEUTAMAAN OLEH AHLI KELUARGA . BERIKAN HUJAH-HUJAH ANDA UNTUK MENYOKO...